Всесвітній день охорони праці - 2017

Автор: Кафедра ОТСиС від 23-04-2017, 13:38, переглянуло: 2 573

0 Кампанія МОП у зв'язку з Всесвітнім днем охорони праці в 2017 році фокусується на вкрай важливої потреби країн в підвищенні їхнього потенціалу в області збору та використання надійних даних про безпеку та охорону праці (ОП). У Порядку денному для сталого розвитку Організації Об'єднаних Націй 2030 ухваленої 25 вересня 2015 року, міститься глобальний план дій з конкретними цілями для подолання бідності, захисту планети і забезпечення процвітання для всіх. З її прийняттям здатність збирати і використовувати надійні дані по ОП також стала незамінною для країн, щоб вони виконували свої зобов'язання по здійсненню і звітності за деякими з 17 цілей сталого розвитку.

Мета 8 сталого розвитку, зокрема, передбачає сприяння «всебічному і стійкому економічному зростанню, повної і продуктивної зайнятості та гідної роботи для всіх», і його Завдання 8.8 зосереджене на «захисті трудових прав і сприяння безпечним умовам праці для всіх працівників, серед яких трудящих-мігрантів, зокрема жінок-мігрантів і осіб, зайнятих нестандартної зайнятістю». Відносно Завдання 8.8 країнам пропонується представити звіт за наступним показником: «Частота нещасних випадків зі смертельними наслідками і без смертельного результату, з розбивкою за ознакою статі та статусу мігрантів».

У численних конвенціях МОП з охорони праці також потрібно, щоб ратифікували держави-члени створили механізми для збору і використання надійних даних з ОП в цілях профілактики. У цих документах МОП визнається, що збір і використання надійних даних з ОП необхідні для виявлення нових небезпек і ризиків, що виникають, виявлення небезпечних секторів, розробки превентивних заходів, а також здійснення політики, систем і програм на міжнародному, національному та корпоративному рівнях. Дані ОП служать основою для визначення пріоритетів і вимірювання прогресу.

Щоб підтримати держави-члени в поліпшенні їх потенціалу в області збору та використання надійних даних з ОП, МОП підготувала Інструментарій з відповідними ресурсами і звід фактологічних бюлетенів.


МОП вітає можливість співпрацювати з державами-членами, соціальними партнерами та іншими зацікавленими сторонами для вирішення цієї проблеми в області даних з ОП і виконання своїх зобов'язань по досягненню цілей Порядку денного в галузі сталого розвитку 2030 року та їх зобов'язань по конвенціях МОП.


Всесвітній день охорони праці - 2017
Категорія:


Поділитися

">
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.



Додавання коментаря

Имя:*
E-Mail:
Коментар:
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду
Догори